Rybołówstwo

Dr Janusz Wrona z dniem 23 listopada br. został mianowany przez Ministra Marka Gróbarczyka na stanowisko Dyrektora Departamentu Rybołówstwa w Ministerstwie Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej.

Nowy dyrektor do listopada ub. roku pełnił funkcję Z-cy Dyrektora DR MRiRW, a w latach 2003-2008 Naczelnika w Departamencie Rybactwa ARiMR.

Hubert Bierndgarski

fot. H. Bierndgarski

 
-16 Kiedy znowu postój?
Nie chce już mi się pracować. Kiedy mogę znowu złożyć specjalne na postój? Pieniondze sie nam należom!
25 listopad 2015 : 08:57 Łódka Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś
+4 MIR zrobił badania za 2014 rok
80% dorszy ma puste żołądki , katastrofa
25 listopad 2015 : 13:18 KOŁ Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś
+9 puste głowy
Nic dziwnego, że mają puste żołądki jak na helu masowo kradną im jedzenie. Wrona będzie miał się czym wykazać.
25 listopad 2015 : 15:20 łodziwy Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś
-3 Kołobrzeg Ustka i władysławowo też do kasacji
Tam też kradną żarcie waszym rybką których nawet nie potraficie odłowić bo siedzicie w domach za unijna kasę zamiast łowić.
26 listopad 2015 : 00:22 ŁODZIOWY PRACUJĄCY Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś
+4 Szprtotowce
Ciekawe co Gróbarczyk z Wroną zrobią jak w imię ochrony dorsza wstrzymają połowy szprota i wtedy okaże się z jakiej ryby tak naprawdę żyje większość polskich rybaków i kto na Bałtyku łowi najwięcej szprota. Oj będzie smutek na Helu, we Władku i Jastarni, albo wszystko ruszy na tobisa i tego Bałtyk już nie przeżyje.
25 listopad 2015 : 16:59 KOŁ Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś
+8 Nie szprotowce tylko szpilkowce
szprota to już historia.
25 listopad 2015 : 17:51 KOŁ Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś
+6 kol-lodziowy
Większość polskich rybaków to są rybacy łodziowi
25 listopad 2015 : 17:44 ziuta Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś
+11 lodziowy
Za dopuszczenie do połowów szpilki na wodach wewnętrznych Okręgowego Inspektoratu w Gdyni , powinni odpowiedzieć jego przedstawiciele.Departament Rybołówstwa powinien się temu przyjrzeć .
25 listopad 2015 : 19:44 ziuta Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś
+2 smutku nie będzie
Cały czas będą okradać Bałtyk, wystarczy wieczorem przejechać się na hel. Skąd całoroczne limity kutrów z Jastarni, Władysławowa i helskich kombajnów?
25 listopad 2015 : 19:46 łodziwy Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś
+19 Rozmarzyliscie sie Panowie
Coś trąbicie ale nie wiecie w którym kościele dzwony biją. Do tego KOŁ przyjacielu żebyś nie ściągnął ogromnego gniewu na Kołobrzeg takim gadaniem . Jak wam cwaniaki się dobiorą do tyłków za te lewe sieci co żeście je z szop zamiast z morza wyciągać za kasę z WWf to wtedy będzie ciekawie. Tradycja złodziejstwa w nekso przy połowach śledzia na paszę i przyłowach szproty której nie mieliście co niektórzy w licencjach też raczej się szybko odbije.Odbiją się jeszcze wasze gumowe na zachodzie limity śledziowe i transporty lewego odsortu do sassnitz i cuxhaven. Bokami wam też wyjdą te dodatkowe kwoty śledzia zachodniego na dogadanej bazie historycznej jak się okaże że odejmą wam ilość z limitu na wschodnim. Jak chcesz sobie narobić bałaganu to zacznij od własnego podwórka bo w Kołobrzegu aż śmierdzi prokuratorem jak tylko staje się przy pomniku rybaka. Jak widzisz przyjacielu My ostowi też odrobiliśmy lekcje z podpier......nia kolegów .
26 listopad 2015 : 00:14 Rybacki Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś
+5 ludzie a nie kasa
Powodzenia i wytrwałości dla Gróbarczyka i jego ekipy ,jest szansa że w departamencie rybołówstwa zaczną się liczyć ludzie a nie pieniądze (łodziowych jest 3/4 polskich jednostek a do tej pory sukcesywnie doprowadzano je do bankructwa). Podział kwot połowowych daje jednym milionowe limity ,a drugim nie starcza na koszty (co odbija się na bezpieczeństwie bo nie stać nas na remonty). Dostają szprota ,śledzia i dodatkowo dorsza i łososia które im tylko przeszkadzają lub wymieniają na pelagiczne a łodziowcy nie mają co łowić.
26 listopad 2015 : 07:15 rybak łodziowy Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś
0 tez na to liczymy
....
26 listopad 2015 : 10:18 ludzie dep Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś
0 Tak to wyglada z bliska
https://www.youtube.com/watch?v=VLpdLpfrQW0
26 listopad 2015 : 12:23 KOŁ Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś
1 1 1 1

Newsletter